Newsello.pl

Przepis na tęczowy tort dla dzieci!

Prezentujemy wyjątkowy rainbow cake z żelkami, który będzie ozdobą każdego dziecięcego przyjęcia! Wiele smaków i wyjątkowy wygląd sprawią, że dzieci będą nim zachwycone!
Przepis na tęczowy tort dla dzieci! [fot. materiały prasowe Quality Public Relations]
Przepis na tęczowy tort dla dzieci! [fot. materiały prasowe Quality Public Relations]

Dzieci uwielbiają kolory i słodkości, dlatego też dziś 1. czerwca, w dniu ich święta, prezentujemy wyjątkowy przepis, który sprawi maluchom wiele radości przy każdej okazji! Oto tęczowy tort z soczyście owocowymi żelkami Śmiejżelki Sokki Słodki Sad.

Dzień Dziecka to najsłodszy i najwspanialszy dzień dla wszystkich dzieciaków! Na każdym kroku na maluchów czekają upominki i niespodzianki szykowane przez najbliższych. By tego dnia dziecko poczuło się naprawdę wyjątkowo, przygotujmy coś pysznego, coś naprawdę ekstra! Tęczowy tort tego dnia będzie strzałem w 10! Pięknie wygląda z wierzchu, a po przekrojeniu… wielkie wow! Mnóstwo kolorów, smaków i pyszna zabawa, to gwarancja uśmiechu na twarzy każdego dziecka.

Jak zapewnić dodatkowe słodkie atrakcje? Wspólnie udekorujcie tort! Wystrzałowe i soczyście owocowe żelki Śmiejżelki Sokki Słodki Sad, będą doskonałą i zabawną dekoracją dziecięcego tortu, a także słodką przekąską na stole. Smaki słodkiej maliny, aromatycznej jeżyny, wyrazistej wiśni, intrygującej czarnej porzeczki i apetycznej pary jabłko i gruszka, pozytywnie zaskoczą wszystkie dzieciaki.

Śmiejżelki zaskakują tak samo jak tęczowe wnętrze tortu! Żelki kryją w sobie mięciutkie, rozpływające się w ustach nadzienie i zawierają aż 25% soków owocowych oraz witaminy: E, B6, B12, kwas foliowy, niacynę i kwas pantotenowy. Bez konserwantów i barwników – 100% owocowej przyjemności i kolorowej frajdy dla wszystkich dzieci w dniu ich święta!

Rainbow cake z żelkami

Składniki:

  • 3 opakowania Śmiejżelki Sokki Słodki Sad;
  • 220 g masła;
  • 220 g cukru;
  • 5 białek;
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego;
  • 375 g mąki pszennej;
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia;
  • pół łyżeczki soli;
  • 350 ml mleka;
  • barwniki w żelu: żółty, pomarańczowy, niebieski, zielony, fioletowy i czerwony;
  • 500 g mascarpone;
  • 500 g śmietanki 36%;
  • 2-3 łyżki cukru pudru.

Sposób przygotowania:

  1. Masło cukier i cukier waniliowy miksujemy na jasną, puszystą masę. Dalej miksując dodajemy białka.
  2. Mąkę, proszek do pieczenia i sól mieszamy ze sobą. Do masy maślanej dodajemy na przemian trochę suchych składników i mleka, za każdym razem mieszając całość trzepaczką.
  3. Masę na blaty ważymy, rozdzielamy po równo do 6 miseczek i barwimy, dokładnie mieszając barwnik, żeby nie zostały smugi. Masy przelewamy do 6-ciu jednorazowych aluminiowych foremek o średnicy 22 cm. Pieczemy po 3 sztuki jednocześnie w 170 stopniach (termoobieg). Upieczone studzimy i ostrożnie wyciągamy.
  4. Mascarpone, śmietankę i cukier puder ubijamy na sztywny krem. Na paterze układamy pierwszy blat (fioletowy) i smarujemy warstwą kremu. Czynność powtarzamy, układając blaty w kolejności: niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy, czerwony. Boki i wierzch tortu również smarujemy kremem. Dekorujemy żelkami. Możemy również resztą kremu udekorować wierzch tortu, za pomocą rękawa cukierniczego i ozdobnej końcówki

Smacznego!

Tagi

Komentarze

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treścia zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwe lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Warto przeczytać

Zobacz również